Dobrodošli v svetu čarobnih piškotov!
Veselimo se, da ste postali lastnik/ca našega graviranega valjarja za peko piškotov z odtisom. Še trenutek in ustvarjali boste čudovite in okusne piškote, ki bodo navdušili tako vas, kot vaše najdražje. Spodnji recept je sila preprost in idealen za ustvarjanje z otroci.
Nekaj namigov za začetek:
- Mrzlo testo raje in bolj sodeluje pri odtisovanju.
- Včasih je bolje prijeti sam valj (namesto ročic).
- Dovolite si biti kreativni in predvsem uživajte!
Sestavine (za 40 manjših piškotov):
- 125 g masla sobne temperature
- 110 g sladkorja v prahu
- 1 vanilijin puding v prahu (lahko tudi drug okus)
- 220 g gladka moka
- 2 rumenjaka
- 2 jedilni žlici (20 mL) mleko
Navodilo:
- Vse sestavine najprej ročno zgnetemo, da se sprimejo skupaj, nato jih z električnim mešalnikom premešamo, da dobimo enakomerno testo.
- Testo lahko oblikujete takoj, ker ga ni potrebno ohlajati.
- Na pomokani površini testo razvaljamo (navaden valjar) na približno 5-7 mm.
- Z graviranim valjarjem povaljamo, da se odtis pozna na testu.
- Testo razrežemo z nožem ali modelčki.
- Piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač v razmiku približno 1,5-2cm.
- Pečemo na 175° 8-10min. Piškoti morajo iz pečice, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa zlato zapečeni. Proti koncu peke spodnjo stran preverite tako, da z nožem 1 piškot narahlo obrnete ali le dvignete.
- Pečene piškote nekaj minut pustimo v pekaču, da se malce ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača.
- Ohlajene piškote lahko po želji posujete s sladkorjem v prahu ali jih kako drugače okrasite (potunkate, porišete s čokolado, posujete s sladkornimi posipi ipd. ).
Srečno peko,
Demart
P.S. Ne pozabite deliti svojih ustvarjanj na družbenih omrežjih!