Dobrodošli v svetu čarobnih piškotov!

Veselimo se, da ste postali lastnik/ca našega graviranega valjarja za peko piškotov z odtisom. Še trenutek in ustvarjali boste čudovite in okusne piškote, ki bodo navdušili tako vas, kot vaše najdražje. Spodnji recept je sila preprost in idealen za ustvarjanje z otroci.

Nekaj namigov za začetek:

  • Mrzlo testo raje in bolj sodeluje pri odtisovanju.
  • Včasih je bolje prijeti sam valj (namesto ročic).
  • Dovolite si biti kreativni in predvsem uživajte!

Sestavine (za 40 manjših piškotov):

  • 125 g masla sobne temperature
  • 110 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilijin puding v prahu (lahko tudi drug okus)
  • 220 g gladka moka
  • 2 rumenjaka
  • 2 jedilni žlici (20 mL) mleko

Navodilo:

  1. Vse sestavine najprej ročno zgnetemo, da se sprimejo skupaj, nato jih z električnim mešalnikom premešamo, da dobimo enakomerno testo.
  2. Testo lahko oblikujete takoj, ker ga ni potrebno ohlajati.
  3. Na pomokani površini testo razvaljamo (navaden valjar) na približno 5-7 mm.
  4. Z graviranim valjarjem povaljamo, da se odtis pozna na testu.
  5. Testo razrežemo z nožem ali modelčki.
  6. Piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač v razmiku približno 1,5-2cm.
  7. Pečemo na 175° 8-10min. Piškoti morajo iz pečice, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa zlato zapečeni. Proti koncu peke spodnjo stran preverite tako, da z nožem 1 piškot narahlo obrnete ali le dvignete.
  8. Pečene piškote nekaj minut pustimo v pekaču, da se malce ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača.
  9. Ohlajene piškote lahko po želji posujete s sladkorjem v prahu ali jih kako drugače okrasite (potunkate, porišete s čokolado, posujete s sladkornimi posipi ipd. ).

 

Srečno peko,

Demart

 

P.S. Ne pozabite deliti svojih ustvarjanj na družbenih omrežjih!

Valjarji Recept Tiskanju Prijazno Pdf
PDF – 423.7 KB 23 downloads